Wat is paracord 550 lbs?

Artikel 1 van 16

Parakoord ook wel parachute touw, is een lichtgewicht nylon koord met 7 aparte kernen in een geweven mantel en werd origineel gebruikt in het leger voor lijnen aan parachutes in de tweede wereldoorlog. De paratroepen gebruikten het koord voor veel doeleinden. 

Tegenwoordig wordt het paracord gebruikt bij bergbeklimmen, zeilen, wandelen, kamperen, voor creatieve doeleinden en nog veel meer.

De bedoeling is dat wanneer je in nood zit, je je armband uit elkaar haalt en gebruikt om jezelf te redden. In een armband met een omtrek van 21 cm is al gauw 4 mtr koord verwerkt afhankelijk van de gebruikte knoop. Zelfs de witte draden in de kern worden gebruikt om bv. mee te naaien, een visdraad van te maken en je zou het kunnen gebruiken als hechtdraad voor je wonden. (Dit is natuurlijk in uiterste nood, voor hechten ga je natuurlijk gewoon naar de dokter :) )

Het paracord 550 aangeboden op doemaardie zijn van het type Paracord 550. Dikte 4mm met een trekkracht van ong 250 kilo.
Maar we heben ook verschillende andere types origineel paracord in ons assortiment. 

In heel veel winkels en speelgoedwinkels wordt paracord van plastic polyester aangeboden. Wij hebben origineel 550  nylon paracord, dit is soepeler, knoopt makkelijker en brandt makkelijker aan elkaar. Ook knikken de draden in de kern niet makkelijk, hierdoor blijft de kern mooier en het draad bobbelt niet, of bobbelt niet zo snel als met andere soorten koord.

Het is soepel en slijtvast en het schimmelt niet.

Wij doen ons uiterste best om de kleuren van het paracord op de getoonde foto's hetzelfde over te laten komen als in de werkelijkheid. Door verschillende factoren kunnen ze toch een klein beetje afwijken, o.a resolutie van beeldschermen etc.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

   

 

© 2015 - 2024 doemaardie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel