Onze footprint is de ruimte die we als persoon of als doemaardie innemen op aarde. 
Wij proberen onze footprint elke keer wat kleiner te maken. 
Dit is wat we tot nu toe doen:

Op ons prive huis en ook op de zaak liggen zonnepanelen. Ons regenwater wordt hergebruikt. Op de zaak verwarmen en koelen we alleen elektrisch.
Prive verwarmen we nog voor de helft met gas maar hier zijn we mee bezig.

Overal hebben we LED verlichting en schermen. 

Onze apparatuur wordt, wanneer het stuk is, vervangen door een zuiniger en groener model. 
Verder hebben we spouwmuur isolatie, dubbel glas etc. 

Ons eigen verbruik bestaat voor minstens 65 procent uit biologisch eten en drinken. Fair trade etc.

We scheiden ons afval. 

Onze webshop provider, Mijn Webwinkel, wordt gehost door TRUE. TRUE is partner van de green web foundation. Zij hebben tot doel internet helemaal groen te maken. 
Verder doen ze heel veel aan 'vergroenen', o.a. door energie te gebruiken van een groene leverancier. isoleren etc. We hebben niet voor niets voor Mijnwebwinkel gekozen als onze partner. 

Wanneer we onze pakjes inpakken, doen we dit met zoveel mogelijk gebruikt of gerecycled materiaal. We gaan bv naar winkels om hun inpakmateriaal in te zamelen voor hergebruik. En we gebruiken dit wanneer het schoon is. 
Natuurlijk kan niet alles in gebruikt materiaal worden verpakt maar het nieuwe materiaal wat we gebruiken is gemaakt voor een groot gedeelte uit gerecycled materiaal. 
Dit kost ons veel meer tijd met inpakken maar het is de moeite waard. 
Het gaat niet alleen om omzet! We willen onze milieu footprint zo klein mogelijk maken, maar onze sociale footprint zo groot mogelijk. Maar waar is waar, zonder omzet kun je helemaal niet sociaal zijn toch? 

Om alles heel over te laten komen pakken we het wel goed in. En in zo klein mogelijke doosjes. 
Want mocht het onderweg beschadigen dan sturen wij het opnieuw. Dus dubbele artikelen, verpakking, verzending en dubbele brandstof etc.
Dat moet je niet willen en wij gebruiken dan ook bubbelplastik, papier etc, wat we ook maar kunnen vinden om je pakje goed in te pakken.
Maar wees gerust, bijna alles is of hergebruikt of gemaakt van gerecycled materiaal. 
Daarnaast verzenden wij in doosjes om beschadigingen of zoekraken tijdens het verzendproces te voorkomen. 
Wij zijn heel precies met inpakken en controleren de bestellingen dubbel met als resultaat dat we super weinig retouren hebben! 

Onze verzendpartner verkoopt alleen maar gerecycled inpakmateriaal. 

En bedenk dat je ook onze doosjes, zakjes etc weer kunt gebruiken!!! 
We verpakken de meeste artikelen apart in zakjes voor het gebruiksgemak. 
Sommige klanten geven tijdens hun bestelling aan dat ze niet alles in zakjes willen. Hieraan geven we zoveel mogelijk gehoor.
Sommige artikelen zitten al in zakjes en die maken we voor deze klanten niet meer open. 100 kleine kraaltjes los in een doosje is ook niet fijn. 

Geef aan in het veld opmerkingen dat je zo min mogelijk verpakkingsmateriaal wilt, dan krijg je meer verschillende kraaltjes in een zakje. Dat is voor jou wel iets meer uitzoeken, maar scheelt zakjes.  

Je pakje naar een afhaalpunt laten verzenden en op de fiets ophalen tijdens het boodschappen doen, scheelt ook heel veel CO2 uitstoot.

We hebben vast niet alles verteld wat we doen, maar heb je een idee waardoor wij nog groener kunnen werken, stuur een mailtje! 


 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

   

 

© 2015 - 2024 doemaardie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel