Halsbanden

Artikel 10 van 16

Van Paracord kun je ook mooie hondenhalsbanden maken.
Foto1: Halsbandje met triangel ketting en ingevlochten sterretjes. Voor een kleine hond.
Foto2: Halsband voor een grote hond met triangel ketting.
Foto3: Halsband en lijn in 1. Door de stegring maak je het gedeelte van de halsband groter en kleiner. Heel erg makkelijk om te doen.

Op You tube staan heel veel filmpjes over het maken van halsbanden met Parakoord.

Wij hebben verschillende types paracord.
Bv type 3, dit type heeft een trekkracht van 250 kg. Dat wil zeggen je kunt er 250 kg aan hangen. Dit is de statische trekkracht. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Erg geschikt voor eigen gemaakte halsbanden zijn de triangel kettingen.
Maak dan de halsband niet zo krap. Het is slecht voor een hond wanneer hij als het ware gestropt wordt door de halsband.

Je zou de halsband ook met een slip kunnen maken. Er zijn stegringen die je kunt verschuiven zodat je altijd de goede maat band hebt. Tegelijkertijd zorgen deze ringen ervoor dat de band niet te strak gaat zitten.

In ons assortiment hebben we ook kliksluitingen, van plastic en van metaal.

Deze sluitingen zijn heel geschikt voor een show halsband. We hebben verschillende kleuren die net even je halsband een tikje extra geven.
Met de metalen krijg je een stoere en chique afwerking. Terwijl de sluitingen van plastic net even een speels tikje toevoegen. Plastik sluitingen zijn vaak in een bijpassende kleur van je koord verkrijgbaar.  

Sommige mensen gebruiken kliksluitingen als sluiting voor gewone halsbanden, maar hou er wel rekening mee dat wanneer een hond opeens een ruk aan de lijn geeft er een enorme kracht op de halsband en sluiting komt. 

Daarom raden wij ook aan om altijd 2 D ringen aan beide kanten van de sluiting te zetten en hier de musketon van je lijn aan klikken. Zorg de ringen over de sluiting vallen. Hiermee verdeel je de kracht van de hond over de ringen en de sluiting.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

   

 

© 2015 - 2024 doemaardie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel