Wat wordt er bedoeld met de treksterkte of breeksterkte?

Vorige Artikel 5 van 13 Volgende

Treksterkte of breeksterkte is een waarde die een leverancier soms doorgeeft. Wij hebben geen enkele methode om dit te controleren maar merken wel dat er onlogische treksterktes doorgegeven worden door bepaalde leveranciers. Wij geven daarom ook geen treksterktes of breeksterktes bij onze artikelen door. 

De meeste leveranciers geven geen breeksterkte of treksterkte door omdat dit ook heel erg afhankelijk is van de toepassing van het artikel.

Welke omstandigheden? bv het klimaat. Woon je aan de zee dan heeft bv RVS en gewoon metaal meer te lijden dan wanneer je in het oosten van het land woont. 

Komt het materiaal in aanraking met chloorwater? Is het materiaal goed verwerkt, zijn bv de D ringen goed opgevuld? Wordt er met het materiaal gegooid? 

En zo zijn er veel meer toepassingen die van invloed kunnen zijn op de trek of breeksterkte van een artikel. 

Gebruik je eigen ervaring en gezonde verstand. Kom je er niet uit, vraag het dan in de groep van doemaardie waar het artikel voor gebruikt wordt en wat de ervaringen hiervan zijn.

Test de artikelen eerst zelf uit, dan weet je wat je kunt verwachten. Verdiep je in je materiaal (google eens, op facebook zijn het vaak allemaal experts en je krijgt 100 verschillenden antwoorden :)   

Geef, als je wat voor anderen maakt, goede adviezen door. 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

   

 

© 2015 - 2023 doemaardie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel