D ringen opzetten naast de buckles.

Artikel 16 van 27

D ringen vastzetten naast een steeksluiting.

Het is de bedoeling dat je de 2 D ringen kunt gebruiken om je musketon over je buckle vast te krijgen.
Hierdoor zal je buckle niet losschieten wanneer je hond erg trekt.

Er zijn 2 manieren om de D ringen vast te zetten.

Links:
Zie foto 2 en 3.

Aan de ring zelf en dan door de buckle.
Dit is wanneer je D ringen niet de afstand over de buckle kunnen overbruggen en je de musketon niet door beide ringen past.
Je zet je halsband op aan de D ring, (met bv de cosmetic) en dan ga je weer terug door het spleetje van je buckle. Aan de andere kant doe je precies hetzelfde. (staat niet op een foto) en kun je je halsband gaan knopen. 

Waar je hierbij op moet letten is dat je als het ware je voerdraden aantrekt als je hond heel hard trekt. Dan kan je knoop opstropen.
Je voerdraden is waar je overheen knoopt. Zoals ik hem op de foto heb opgezet zou de knoop kunnen gaan opstropen als er heel hard aan de D ringen getrokken wordt. 

Wanneer je dit voorbeeld namaakt, en je trekt hard aan de D ring, dan zie je wat ik bedoel. 
Op zich geen ramp, want je knoopt natuurlijk alles vol, en dan is er minder ruimte voor de band om op te stropen. Daarnaast moet je wel heel hard trekken wanneer je de band helemaal vol hebt geknoopt. Maar hou er rekening mee.

In dit voorbeeld is een M buckle gebruikt. Als oplossing tegen het opstropen zou je het volgende kunnen doen bij grotere buckles. 
Maak een slag gelijk onder de D ring en ga pas dan door de spleetjes van de buckle, waarna je verder knoopt over je voerdraden. Op deze manier zit je D ring mooi ingepakt en kan het geen kant meer op.
In dit voorbeeld met een M buckle en type 3 paracord zou het te lomp worden. (vind ik)

Rechts:
Foto 4.
Nu zet je de D ring samen met de buckle vast. Dit kun je doen als de D ring hoog genoeg is om de afstand voor de musketon te overbruggen. (foto 5)
Je kunt voordat je gaat knopen proberen of je ringen de afstand overbruggen en dan kun je zien of je manier links of rechts gaat gebruiken.
Bij rechts (foto 5) hoef je geen rekening te houden dat je voerdraad gaat trekken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

   

 

© 2015 - 2024 doemaardie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel